A reggeli kávé és lehet, hogy meglep olvasnod, de az Anulóma Vilóma váltott orrlyukas légzés szokásokban találtam összecsengést.

A reggeli kávé azt hiszem alap nap indító sok embertársunknak. Kávéval megpihenni, mielőtt indul a napba. Kávéval kiállni az erkélyre kicsit szemlélődve a reggeli Nyugalomban.

Nálunk a reggeli alap része. Kedvesem kávézik, én teázom. Gyakran elkészítjük egymásnak. Finom elcsöndesedés, amikor a tejjel rajzolok neki a kávéra. S a reggelizős nyugis beszélgetéseink része, hogy egy-két kortyot iszom én is a kávéjából. S tényleg FINOM is a kávé. Hordoz valami SIMOGATÓAN ÉBRESZTŐ NYUGALMAT.

No itt a találkozás az Anulóma Vilóma váltott orrlyukas légzéssel.

Hosszú évek óta a nap indulásom része az AV légzésben lét.

Akár kávézik valaki, akár más, pl. AV légzés függő, mint én, tapasztaljuk, hogy a mindennapos ébredés nagyon sok féle.

Részemről ez lehet friss és lendületes, de van, amikor mentálisan vagyok gyűrött, mert egy olyan folyamatban vagyok, ami hosszabb távon oldódik. S olyan is, amikor valamilyen fizikai korlátom harsog.

Szeretnék a csodás tiszta hajnali térben jógázni, de nehéz mozdulni, a meditációhoz sem elég tiszta a tudatom, csak a vágy erős, hogy itt legyek a nap kezdésben, az áldott hajnalban.

Az AV légzés egy áldott és STABIL FÉNY ÖZÖNNEL FOGAD. Lehetek bármilyen gyűrött, vagy szanaszét gondolkodó, ez a tiszta tudatosság tér BEFOGAD MINDEN ELVÁRÁS NÉLKÜL – SZERETETTEL.

Úgy tudom leírni, gondolatban megrajzolni Neked, hogy egy gúla, piramis, aminek a felső csúcsa a Tiszta Tudatosságban eredezik. Az oldalai, a tere árad felém. S egy stabil alapot ad. Itt leülök, megköszönöm, hogy itt lehetek. Felajánlom magam, amilyen éppen vagyok, pont úgy, minden szépítés nélkül. Van, hogy nem is tudok szép és jógikus ülésben ülni, hanem körbe kell támogatni magam, ezt is vállalom, hálásan, hogy itt lehetek.

Maga a tiszta tudatos térben lét, ami átjár.

Hasonló lehet ez a kávézó embernek a kávé illatához.

Olyan is van, hogy megfázva, vagy másért épp nem kapok mindkét oldalon egyformán levegőt. Megtapasztaltam, hogy az AV légzést elkezdhetem így is. Ahol nem jön a levegő, ahhoz az oldalhoz a másikról hozzá lélegzem. Ez nem szabályos!!! Igen. Hát én sem vagyok szabályos. Vannak elmaradásaim, tökéletlenségeim. EBBEN A TÉRBEN KITISZTUL.

Az AV légzést végezve a tudatom is kezd olyan állapotba érkezni, hogy meditáljak.

A gondolati hullámzások egyre simulnak.

Vannak pici CSÖND TEREK. Átjár. Épp csak vagyok.

TÖLTEKEZÉS – TISZTULÁS maga az AV légzésben lét.

Érkeznek válaszok az élet egyszerű-mindennapi kérdéseire. A meghatározó gyűrődéseim is simulnak a Tanításokban. Ilyenkor meg is hallom ezeket a támogató sugallatokat. 

A Tiszta Tudatosság árasztja mindig és türelmesen várja, amíg nekem fülem is van rá.

ITT VAN. Köszönöm.

A mentális oldódások megjelennek a fizikai térben. Könnyebben mozgok, szeretetteli tudatosággal vagyok a napi gyakorlásban.

Tudom, ha leülök az AV térbe, biztosan megtörténik, ami a reggelt kerekké teszi, s amire már készen állok én is, csak egyedül nehezebb megvalósítani.

Mindez áldott harmónia alap a napomhoz, épp mint sokaknak a kávé.

S hogy kávé, vagy jóga a megfelelő napkezdés?

Melyik fajta kávé, hogyan elkészítve?

A jóga melyik ága, melyik pillére?

A válasz a SZERETETTELI ELFOGADÁSBAN van.

S hogy amiben megtalálom magam, azt TEGYEM, ADJAM MAGAMNAK, GYAKOROLJAM – TEGYEM MAGAMÉRT

 • RENDSZERESEN

 • KITARTÓAN

 • HOSSZÚ IDŐN ÁT

 • ODAADÁSSAL.

A tudatossággal, hogy ha harmóniában, JÓGA vagy KÁVÉ HARMÓNIÁBAN KEZDEM a NAPOT,

Ezt tudom átadni a környezetemnek, ezt tudom kiárasztani.

AumAumAum Szeretettel

Dévakí 🪷

Madhura Jóga-sziget

2024. febr 11., 18:00 – 19:00