Azt tapasztalom, hogy egy böjt akkor sikeres, ha először is gondolatban megérkezem hozzá.

A második fontos pillér, hogy olyan típusú böjt legyen, ami az ayurvédikus alkatomhoz illeszkedik. S nem utolsó szempont, hogy az alkaton belül az aktuális kibillenést támogatja.

S itt a kibillenésnél érkezünk ahhoz a ponthoz, amiért most írok.

Sokat böjtöltem már és általában mindenféle fizikai síkot tisztító formákban.

A jelen élet helyzetben, viszonylag nagy merítésre, sokunkra – rátekintve, a gondolataink kérnek egy kis pauzát, megpihenést, böjtöt.
Írtam már többször is erről: „A Bőség oldaláról közelítünk mindenhez, arra fókuszálunk mit lehet. Vissza szeretgetjük magunkat az egészséges középpontunkba.”

S ha ezt szeretném nap mint nap megvalósítani, akkor mentális, energetikai és fizikai síkon is át kell járjon a személyes böjtöm.
A gondolataimhoz kapcsolódnak minőségek, és ezek a MINŐSÉGEK MEGNYILVÁNULNAK a mentális térben, energetikailag és fizikai síkon.
Megnyilvánulnak. Másokon sokkal könnyebb látni egy-egy ilyen megnyilvánulást. Kérdés, hogy magamon is észreveszem-e? Szembe tudok nézni vele? Magammal szóba állni a legfőbb feladatunk. Egy olyan folyamat, ahol tényleges eredményeket érhetünk el. Egy valaki van, akin tényleg tudok változtatni, s ez én magam vagyok.

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!”

(Mahatma Gandhi) 

A bőségbe – szeretetbe emeléshez mindhárom síkon megtisztítom azt az adott gondolatot.

Mire is gondolok? Például HARAG van bennem:

  • Mi az eredendő ok, korábbi tapasztalás, családi örökség, nyom a tudatomban, amiért az adott történésre haraggal válaszolok?
  • Ez a minőség hol okoz elakadást bennem energetikailag? Ha rendszeresen jógázom, pontosan érzékelem, hogy a gyakorlásom melyik részében van az elakadás, s ez hova vezethető vissza.
  • Ha nincs ez a rendszeres gyakorlás, vagy épp most nem ad választ, KÉRHETEK SEGÍTSÉGET.
  • Ha energetikailag oldódik az elakadás, tudok meditálni, ráláthatok a tényleges okra és megoldásra.
  • S mindez után van értelme az érintett szervet, jelen esetben például a májat tisztítani fizikai síkon is, azon a módon, ami a testecske számára, amiben most élek ez megfelelő.
  • Megnézem az élethelyzetemet. Reális-e a vállalásom. Időben, erőben, kitartásban, anyagilag, stb.

BÖJTBE AKKOR KEZDEK BELE, amikor reális, hogy végig fogom csinálni. Szeretettel tudok benne haladni. Türelemmel vagyok a folyamatban felbukkanó egyre több és több mentális feladattal. Az energetikai kibillenéseket a tapasztalataimat felhasználva rendezem nap mint nap, hogy a böjt emelkedést adjon, ne összezuhanást. Reálisan haladok a böjt fizikai vonatkozásaiban. Megértő vagyok magammal. Lehet a folyamatban belül is váratlan helyzet, vagy érkezhet kívülről, amikor lehet meg kell erősíteni magam a realitások talaján és így folytatni a böjtöt.

S MIÉRT MENTÁLIS?
Persze lehet azért is így tekinteni rá, mert mentális síkon érkeznek azok a dolgok, amiktől szeretnék megtisztulni.

Leginkább azért MENTÁLIS, mert ha úgy döntök, hogy a BŐSÉG és a SZERETET oldaláról közelítek a számomra nehezen el és befogadható dolgokhoz, akkor

  • Nem kell mindent beengednem.
  • Van amin, akin nem tudok változtatni. Más tudatban mozog. Segíthetem az alakulásban, emelkedésben, DE!!! CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ELVÁRÁS MENTESEN. Az elvárás akadályok magas falait építi.
  • SZERETET TÜRELEMMEL. Ha ez nincs, SZÉP CSÖNDBEN ÁLLJAK FÉLRE, mert akkor nem tudok segíteni.
  • Nem kell bebizonyítanom, hogy igazam van. Lehet több féle igazság. Ki honnan, milyen tudat minőségben tekint reá. Nekem csak annyi a dolgom, hogy úgy éljek, azt a példát mutassam, amit felvállalok, amiben hiteles vagyok.

Ha ebben a mentális böjtben megerősödöm, akkor azokon a területeken, ahol KÖTELESSÉGEM MEGSZÓLALNI, úgy tudom ezt tenni, hogy érték teremtő, felemelő legyen.

AumAumAum Szeretettel

Dévakí 🪷

Madhura Jóga-sziget

Borító kép: Canva