Szeretettel látlak itt a Madhura Jóga-szigeten – most a betűk, szavak, gondolatok terében.

Ez a bemutatkozás a szívemből jön, ugyanakkor szokatlan, mert a cselekvések embere vagyok. Szeretem tenni a dolgom, s nehezebb beszélni arról, mit is tanultam, mit tudok adni, mit tud adni Neked a Madhura Jóga-sziget csapata.

12 évfolyamos suliba jártam, az „Aranyba”, s már ott is a közösség építés volt az utam. Ami érdekes, mert csöndes, belső úton járó ember vagyok. A másokért lét nyit ki. S hálás vagyok, hogy ez így van.

A rendszeres hajnali gyakorlás 19 éves korom óta az alap, s erre épül a hétköznapok harmóniája. Ez a gyakorlás kezdetben Callanetics és egyéb más olyan mozdulatsor volt, ami a befelé figyelésben teljesedett ki.

A Családi lét, az Anyaság a másik fő, a személyiségemet meghatározó jellemvonás. Két gyermekem van, s két unokám. A Velük, és idős, szép utat bejáró szüleimmel, nagyobb Családommal létnek a mindennapokban stabil szeretet helye van.

Kedvesemmel a magánéletben a spirituális úton emelkedésben is társak vagyunk. Áldás így a lét.

Érdekes talán – a spirituális úton számomra – a rendszeres hazai túrázások, Tátrában és más magas hegyekben, Természetben lét nyitotta a Csönd térben kapcsolódást.

Prána nadis képzésben a VII. szinten vagyok, támogató energetikai kezelésekkel régóta foglalkozom. Mindig öröm, ha tiszta csatornaként jelen lehetek egy – egy gyógyulási folyamatban. Szépen tud kapcsolódni a mai nyugati orvoslás megéléséhez.
A meditációval itt kezdtem foglalkozni, mélyebb tanulmányokat folytatni.

A jógával először az itthoni hajnali csendekben, jógamesterek könyveiből ismerkedtem. Ez egy erős alap, fontos napindítás lett a számomra. Sok jóga ággal ismerkedtem, kerestem a helyem. Az Utamat akkor találtam meg, amikor egy nyári hetet szerettem volna a Pilisben kirándulva töltődni, és rátaláltam a Sivánanda jóga tradícióra. A korábbi nagy mozgásigényem jótékonyan párosul a befelé figyeléssel, és ez egy harmonikus élet lehetőségét adja számomra nap mint nap.

A Sivánanda Mester által mutatott út erőteljes támogatás minden élethelyzetben. Az aktivitásom egyre stabilabb harmóniával kerekedik a jóga által. Hálás vagyok, hogy ezt megtapasztalhatom, s boldogság, ha a jóga kincseit megoszthatom Veled.

Egy nyílt nap a hűvösvölgyi jóga központban, a jóga tábor Pilisszentléleken az ásramban áldásos tanulások a Shantin és a jógaközpontban nyitották meg számomra azt a jóga Utat, amin azóta is a teljességet tapasztalom. Hálásan köszönöm tanítóimnak, hogy ezen az úton folyamatosan támogatnak. Az ő gondos türelmük vezetett a jóga oktató képzéshez. Megnyitott bennem egy csodálatos ajtót. Az áramlást, ami már nem csak én vagyok, s amin keresztül segíthetek.

Védánta körben évekig az írásokban elmélyedés és meditáció során támogató közösségben a Vaszistha Jóga és más fontos jóga írásművel tisztulhatott a tudatom. Tapasztalom most is napról-napra, hogy az írások – a keresztény és védikus írásművek egyaránt -, támogatnak abban is, hogy a hétköznapi történésekben a
S z e r e t e t m i n ő s é g é v e l legyek jelen.

2011-től sok évig a Hatha Jóga Pradipiká mű jelentette nyári elvonulások formájában a spirituális összegzést, emelkedést.

Bemutatkozásomat hamarosan folytatom …

Köszönöm, hogy velem tartasz,

Dévakí