Szeretettel ajánlom fel a boldogságos létünket, amiben csak az EGÉSZ-ségnek van helye. Az egészséghez vezető utat is elfogadom, ezen az úton is szeretettel vagyok magam iránt. Ez is én vagyok. Úton járó lény, aki a jelenben van az út minden léptében. Már csak fókuszálnom kell folyamatosan, hogy minden élethelyzetben megtaláljam magamban ezt a boldogságot.

Ebben nagy segítő a TRÁTAKA is, a számomra fókuszpontba érkezés a fényben.

TRÁTAKA

A trátaka egy tisztító gyakorlat. Segíti a tudatalatti megtisztítását. Segíti az idegrendszerünk egyensúlyát és hasznos szemgyakorlat.

Csöndes megállapodás, megpihen a tekintet, belül rezeg a mantra, megpihen a sok fájdalmas gondolat. Már nincs itt helye, megtette a magáét. Tanított és utána érvényét vesztette. Köszönettel elengedem a fájdalmas gondolatokat. A bizalomnak, a hitnek van itt az ideje, hogy az egészség tölti ki a tudatunk terét, s szép fokozatosan a fizikai létét. Ebben a Csöndes fényben pihenek, itt ragyog a boldogság.

A hétköznapi cselekedeteim mindegyikében ezt a boldog benső tapasztalást keresem, fedezem fel. Van amikor ez nagyon kiadós feladat, koncentráció minden percben. Ha szokásommá válik a BOLDOGSÁG FÓKUSZPONT, kitartóan, rendszeresen, odaadással teszem, kezd működni. Hálás vagyok. Türelmes. Kitartó. Odaadó. Befogadó. Befogadom felemelkedést. Mindent, ami ebben támogat. A lehúzó gondolatokra néma tanúként tekintek, teret már nem adok nekik. Így haladok.

Nézem a gyertyafényt. Légzésem egyenletesen, puhán áramló. Majd becsukom a szemem és a puha tekintet megpihen, folytatódik belül. A tudatom vetítő vásznán jelenik meg a ragyogó gyertyafény egy formája. Ez a csukott szemmel megpihenés ugyanannyi ideig tart, mint a nyitott szemmel gyertyára tekintés. S így tovább, annyi kört végzek, amennyi ma szükséges az elcsendesedéshez, szeretet középpontomban léthez.

Így már értelmet kap a ma hajnali gyakorlásom.

A trátakát mindig szem tenyerezéssel fejezem be. Csodálatos töltekezés. Ilyenkor a csukott szem mögött, a tudat felszínén megjelenő kép még jobban feldereng. Köszönöm

A fénylő szeretet tudatosságban végzett gyakorlás adja a szattvikus minőséget tápláló gyümölcsöket.

Szeretettel ajánlom Neked is!

Dévakí