Tudatom tartalma elfedheti a látásom teljességét

Egyensúlyt teremt a bennem alapvető odaadásban ez a folt. Rávesz az önelfogadásra….

Először, egy hétfő hajnalon fényes csíkok villódznak a látóterem bal oldalán. A hajnali elcsöndesedő térben semmi fizikait nem kötök ehhez. Haladok a szádhana úton. Amikor kivilágosodik körülöttem a hétköznapi világ tere, a fénylő csíkok átalakulnak fekete amorf folttá. Állandó ez a folt. Úszik a tekintetemmel együtt a bal szemem látómezejében. Az elmém rögtön felhoz egy családi történetét, amikor egy hasonló helyzetet nem vizsgálták ki rögtön és látás teljes leromláshoz vezetett.

Mivel épp az a tanítás fut az életemben, hogy hallhatóan kommunikáljak, most lehetőséget kapok egy újabb próbatételre. Bejutni a kerületi illetékes szemészetre. S nem majd egyszer, meg holnap, hanem most!
 
Innen ebben az írásomban a fizikai lét, a látásunk megóvása terén szerzett hasznos, gyakorlatias tapasztalásaimat adom át Neked a Csodálatos mentális-lelki tapasztalásokkal együtt.
 
A kedves és készséges sorszám adó hölgy a türelmes, megértő, egyben nagy határozott sokadik kérésemre ad egy sürgősségi sorszámot. Felmegyek, leülök. Mindenkit elém vesznek. Várok. Aztán szólok, újra a türelmes, megértő, de nagyon határozott módon, hogy akkut helyzet miatt vagyok itt, kérem, hogy hívjanak be. Neheztelnek a sürgősségi ittlétemre. Nem rám, hanem a „plusz teherre”! Plusz teher vagyok. Ezen megértően túl lépek. Amikor végre bekerülök hálás, szót fogadó páciensként vagyok jelen. A pupilla tágítós várakozásban megpihenek.

Egy fontos magánéleti szembenéző meditációban lehetek. Ha nem juttat ide a folt a szememen, ki tudja mikor lett volna bátorságom erre a szembenézésre.

A szakorvosi válasz. Ez természetes az életkoromban. Nincs vele tennivaló. Ennyi. Megköszönöm és elmondom, hogy ez, így nem válasz számomra a látásom megóvása terén.

Az optikusunknak hála másnap reggel a szemklinikán várnak.


Itt is két hivatalos lépcsőben megpróbálnak elküldeni, aztán pedig megdöbbentő tömegben sok várakozással elijeszteni. A tömegben különböző minőségek nagy skálája rezeg. Dolgozom, behúzodom a burkomba, de érzékelem, milyen sok féle képpen lehet viszonyulni a látásunkhoz. Fizikai szinten az aggódástól, az elfogadó feladáson át a következetes gyógyulási útig nagyon színesek vagyunk mi emberek. Van, akivel segítők is jönnek, ők is minden emberi minőséget hoznak.
 
A keddi pupilla tágítás erősebb.
Tapasztalásom: amikor elfogadom ezt a kitágított pupillával létet és becsukom a szemem, megpihenek, ez egy puha gyógyuló tér. Amint kinyitom a szemem, minden harsogó. Hát ez a folt nagyon erős tükör.
 
Lehet még nem vagyok kész látni, amire ez a foltocska tanít?
Érzékelem a türelmetlenségemet, s azt, hogy meg kellene érkezzem a Valamihez.
Felsőbb tudatossággal látom, ez egy hosszú út. Ezen az úton minden lépést meg kell tennem,
hogy az igazi megérkezéshez vigyen.
Most részemről még csak a botorkáló léptek vannak.

S két csodálatosan alapos fiatal doktornő vizsgál meg. Az egyikük, hogy biztos legyen a retina védelmében, a kolleganőjét is kéri. Megvárom, s jön ő is, megvizsgál.

Hálásan köszönöm, hogy ilyen áldatlan állapotok, zajos, zsúfolt vizsgálóban, ahol egyszerre 4-5 orvos dolgozik, ők a Tőlük teljes figyelemmel vannak az adott vizsgálatban. Odaadással, mégis megőrizve önnönmagukat. Jó ezt látni.
 
Alapos vizsgálat. Ahogy a kitágított pupillán keresztül a szemembe világítanak, közelebbről ismerkedem én is a folttal, most egészen pontosan látom.

Orvosilag is látható az úszó folt. S elmagyarázták, mert érzékelték, hogy érteni szeretném: Az üvegtesti határhártya leválási folyamata 20 éves korban kezdődő természetes élettani folyamat. A szemünk üvegtesti részét egy hártya borítja. Ez egy géles anyag, ami 20 éves kor körül kezd természetes élettani folyamatként leválni. Az üvegtesti homályok így alakulnak ki. Azért leginkább középkorúaknál jelentkezik ez a folyamat. Később utána is olvastam: „A szövődménymentes üvegtesti határhártya leválás önmagában ártalmatlan folyamat és nem évesztendő össze az ideghártya leválással (retinaleválás), mely sürgősségi ellátást igénylő kórkép…Az üvegtesti homályok eredetének megállapítása miatt kiemelt fontosságú az első tünetek megjelenése utáni mielőbbi pupillatágításos szemészeti vizsgálat, mivel ezek a kórképek korai kezelést igényelnek.” Tehát ezt megtettem. Nálam ez normális, élettani folyamat. A doktornő szerint pár hét, pár hónap alatt fog rendeződni. Pontosítottuk, hogy a „Szikralátás, függöny elhúzásához hasonló tünetek esetén kontroll azonnal, mert az a retinaleválás fenyegető tünete.” Most minden rendben van, el kell fogadjam ezt az időszakot. Kérdeztem, hogy mit tehetek a szemem egészsége érdekében. Ez is mind hasznos infó lehet:

Sok vizet fogyasztani, piros gyümölcsöket, szem vitamint, szemtorna. Az erős UV sugárzástól megóvni a szemet.

Köszönöm, hogy van stabil orvosi válasz. Megnyugvás!

Ezek az infók hasznosak lehetnek kortásaimnak. Szeretettel vagyok Veled, s azzal a tudatossággal, hogy minden életkorban teszünk az egészségünkért. A mindennapokban változóan zavaró a folt. Amikor nyugodtan tekintek, mint a nyugodt légzés, viszonylagos béke van. Amikor kapkodó a tekintetem, sokat kell ide-oda nézni, hasonlóan a kapkodó légzéshez, ez feszültséget generál. Az erős fény, a szél stressz helyzetként jelenik meg most. Tudd rólam, hogy – eddig – amikor csak lehet távol tartottam magam a napszemüveg hordástól. Ebben is változnom kell. Ahogy a külvilág fényei, nekem is.
 
Meditációt nehezíti a folt. Minden kis tekintet rezdülésre ugrál a csukott szemem előtt. Aztán az igazi elcsöndesedésben megáll. Ez egy fontos tapasztalás. Az elme működéséhez hasonlatosnak tapasztalom. A foltot azóta is látom. Nagyon érzékeny lettem a fényre, a szélre, a külvilág zajaira. Mindez azt mondja lássam a folt állandó táncolásában a saját életem 20 éves kora körüli időszaktól a jelenig az ívet. Adjak magamnak lehetőséget ezen az ÍVEN – a HÍDON – tiszta áthaladással a megújulásra.

Ezen a hídon vannak foltjaim, ami lehet Neked nem a szemed előtt úszó folt formájában ad tükröt, hanem egy folyamatosan, több munkahelyen visszatérő, Téged bántónak tapasztalt helyzet. Hasonlóan lehet a magánéletében, párkapcsolatokban, családi kapcsolódásokban ismétlődő élethelyzet.

Miért jön újra és újra, miért pont ez, és miért pont nekem? Mert feladatom van Vele. Amig ezt nem látom, kitartóan fog felbukkanni újnak, szépnek látszó élethelyzetekben.

Látnom kell az ÉLET ISMÉTLŐDÉSEK fókuszában a személyiségemet. A csiszolhatóságomat. Amikor a meditáció csiszol ragyogóvá, az Áldás. Az elme táncoló foltja tehetetlenné válik. Megáll. Eltűnik. A tiszta tudatosság marad, hogy abból a nem működő személyiség jegyemből ki is tudok lépni. Óriási megkönnyülés ez.

Nagyon sok gyakorlás kell hozzá, hogy a megújult módon éljek.
A hétköznapok hozzák a RENDSZERESSÉGET ebben a gyakorlásban.
Az elbukásaim a KITARTÁSOM elengedhetetlen szükségességét.
Az erőt a SZERETETTELI HIT adja hozzá.

Mennél HOSSZABB IDŐN ÁT gyakorlom a személyiségem megújulását, annál sikeresebb
vagyok benne.
 
Kívánom, hogy a saját életutad hídján tudj igy haladni.
 
Aum szeretettel

Dévakí