Meditáció Gyakorló - Madhura

Meditáció gyakorló – Mitrával

Mantrák zengetésével és csendes meditációval hangolódunk rá az órára, majd légzőgyakorlattal (Anulóma Vilóma) támogatjuk a gondolatok elcsendesítését. Ezután rövid beszélgetés keretében egy-egy elméleti témát ismétlünk át vagy Mestereink tanításából merítünk inspirációt. Az óra második felében megtapasztaljuk a hosszabb meditáció élményét. Ez kb. 1 óra időtartamú, két üléssel köztük 5 perc sétáló meditációval; így a kevésbé gyakorlottak, illetve azok számára is ajánlott, akik nem tudnak 1 órát mozdulatlanul ülni.

* Ha kezdő meditáló vagy, javasoljuk, hogy végezd el a meditációs tanfolyamot, vagy kérjél időpontot egyéni oktatásra az alapok elsajátítása érdekében, mielőtt a haladó meditációs órára jönnél.

„MEDITÁLJ!
A meditáció a halhatatlanság és örök üdvösség elérésének egyetlen módja. A meditáció elpusztítja a fájdalom és szomorúság összes kiváltó okát. A rendszeres meditáció az elmét lecsendesíti és megszilárdítja, s megnyitja az intuitív tudás sugárútjait. Mikor a mély meditáción keresztül belépsz a csendbe, a külvilág és az összes gondod eltűnnek. A legtökéletesebb békét élvezheted. E csöndben ott a fények Fénye. E csöndben igazi erő és öröm van.

Zárd be az érzékek kapuit. Csendesítsd le a gondolatokat és az érzéseket. Ülj mozdulatlan nyugalomban a kora reggeli órákban. Hozzáállásod legyen elfogadó. Légy egyedül az Úrral, válj vele eggyé. Élvezd a csendben lakozó békét. Meditálj rendszeresen és érd el az Önmegvalósulást.” – Szvámí Sivánanda

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc